1. Presentació

Benvinguts a la WEB de la Parròquia de Butsènit d’Urgell. La dediquem, d’una manera especial, a informar àmpliament de la recent troballa de pintures murals barroques a l’església parroquial.

Segons informe del Centre de Restauració dels Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, són d’un gran valor històric i artístic. En la galeria de fotografies, hi trobareu una mostra de totes les pintures. Aquesta mostra s’anirà actualitzant a mesura que avanci el procés de restauració.

El procés de recuperació i restauració de les pintures és molt laboriós i de llarga durada, realitzat per tècnics especialitzats, la qual cosa farà que el cost sigui molt elevat. Per això demanem la vostra col·laboració.

Quan plou, milers i milers de petites gotes d’aigua amaren la terra i fan germinar tota mena de llavors, que es convertiran en ufanoses plantes. Semblantment, amb les col·laboracions de molts, per petites que siguin, farem reviure, amb la màxima esplendor, les pintures tan valuoses.

Per fer arribar el vostre donatiu, podeu ingressar-lo a la llibreta que la Parròquia de Butsènit té oberta a «La Caixa”. El número de compte és el següent: ES39 2100 0252 9401 0019 1526.

També podeu demanar a la Parròquia un certificat del vostre donatiu, i podreu així desgravar-lo en la vostra declaració de la RENDA.

Actualment, les desgravacions a que teniu dret són les següents:

Donatius de persones físiques:

Dels primers 150,00 € el 75% i de la resta del donatiu el 30%.

Donatius de persones jurídiques (empreses, associacions, etc.):

El 35%. de qualsevol quantitat.

Per a la màxima transparència, cada diumenge, al sortir de la missa, revisarem entre tots els feligresos les entrades i les sortides i comentarem les decisions que calgui prendre.

A l’apartat de COL.LABORACIONS es posarà el nom del donants, però no la quantitat. Si algú ho prefereix hi posarem anònim. I, periòdicament, anirem publicant la suma total dels donatius rebuts.

LES PINTURES ENS PARLEN I ENS DIUEN A CAU D’ORELLA:

«L’any 1761, un excel·lent pintor ens feu néixer per adornar l’església de Butsènit. Durant llargs anys ens vàrem sentir joioses de tant alta missió.

Però, no sabem perquè, molts anys després ens varen cobrir amb un mantell blanc quedant anys i més anys immerses en la fosca més ingrata.

Ara inesperadament algú ha aixecat la punta del mantell blanc i hem tret el cap per a una nova naixença; tot un poble ens ha rebut amb gran alegria.

Encara no heu vist tota la nostra formosor encisadora. Doneu-nos un cop de mà per reeixir de nou el més aviat millor.

En quedareu meravellats i nosaltres saltarem de joia en poder retornar l’esplendor de la nostra església».

Ramon Solé Janer, Rector de la Parròquia.